top of page

Слога кућу гради!


БРАТ ЈЕ МИО МА КОЈЕ ВЕРЕ БИО (Стара Српска пословица)


Драга браћо и сестре,

Наша Црква нас, пре свега, сабира и упућује вернике да буду успешни у извршавању својих обавеза.

Ученик да учи марљиво, а затим радник - верник да пружи максимум на свом послу. Молити се и радити значи бити на путу Свете Литургије. Вредан човек нема времена за бављењем “млаћења празне сламе” или “продавањем магле” (народне изреке). Нас који живимо у СР Немачкој ова “благословена земља” научила је пракси испуњавања личних обавеза, а са друге стране и великом поштовању функционалности државних институција на свим пољима деловања и занимања. Град Франкфурт и ЦО Франкфурт најбољи су сведоци живљења у овој великој земљи. Велики број разних народа живе у овој метрополи. На пример: од недавно је број популације младих странаца у већем броју него младих Немаца у Франкфурту. И сведочимо, из првог реда (када и наша деца спадају у омладину или одраслије овде) да је истинско богатство имати за пријатеље људе различитих култура и вероисповести. Захваљујемо младим, интегрисаним верницима који су нас едуковали и упознали са лепим песмама, фолклором и општом културом, религијом и историјом разних народа од Африке, Азије па све до Америке, итд. При томе су наши верници, такође на најлепши начин, сведочили и културно сведоче идентитет Срба; верски али и статусом који постаје све квалитетнији. Јер све је више образованих и здраво амбициозних младих Срба.Управа и свештенство ЦО Франкфурт се захваљује Г. Петеру Фелдману градоначелнику града Франкфурта на његовом разумевању и подршци нашој Црквеној општини, нашој заједници,

Конзулату Републике Србије на челу са Г. Бранком Радовановићем за сјајну сарадњу и симфонију, Конзулату Босне и Херцеговине на челу са Г. Лучианом Голужом (сада већ бившим конзулом), свим српским клубовима на подручју ЦО Франкфурт на вечитој спремности да помогну Цркви.

Посебну захвалност дугујемо члановима Управе ЦО Франкфурт на пожртвованости и упорности, свесрдној помоћи у обимним радовима око наше цркве на Галусу.

Велика је захвалност Госпођи Милкици Ромић која је од 2012 године својим ангажманом у Цркви помогла; све од куповине храма, али и сада при актуелним збивањима и пројектима у нашој ЦО.

Црква се моли за мир и напредак у целом свету. “За град у коме живимо”. Да Бог да свима добро, па и нама. И ми смо први позвани да најбоље сведочимо својим примером људе “добре воље”. А добар човек јесте Божији човек. Зато и подржавамо и благосиљамо све оно што је добро. А добро је да и на подручју наше ЦО добијемо у Савету странаца људе из редова нашег народа, који ће допринети још бољем интегрисању у друштво у ком живимо. Сачувавши свој идентитет Срба уђемо у широка и интересантна поља Немачке. Помогнемо у “обради” и радујемо се “плодовима” који ће бити свима на корист. Зато требамо подржати наше представнике и у Франкфурту, Офенбаху, Бад Хомбургу итд.

Црква нас подучава да трчимо за награду (Ап. Павле), тј да благословено довршимо започето. Трку срчано истрчимо до краја. Још је велики посао испред нас... Молимо се Господу да пандемија престане и нестане што пре и нека се мир зацари у целом свету.

Благословом нашег духовног оца епископа Диселдорфског и Немачке Г. Григорија надамо се остварењу започетих пројеката у Црквеној општини Франкфурт.

Нека Господ благослови нашу слогу, а свима Вама драги верници подари здравље, мир и напредак.


О Св. Симеону Мироточивом 2021 године

Свештенство ЦО Франкфурт


Извор: www.crkva-frankfurt.org

354 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page